Wandeling Schaafbachtal, Stromberg, Waldcafé Maus

foto dode boomfoto varens in bosAan de weg tussen Nonnenbach en Ripsdorf, beide één van de kernen van de gemeente Blankenheim, ligt Waldcafé Maus op een prachtige plek. Je bevindt je hier in een stil en erg dunbevolkt deel van de gemeente Blankenheim. Vanaf hier heb ik een mooie wandeling gemaakt richting het Schaafbachtal en rondom de Stromberg. Eerst gaat de route door een bos met wat meer naaldbomen. Plotseling is daar dan ook een bijzondere  rotsformatie (Düwelsteen) van rood steen die al reeds in de vorige eeuw is voorzien is van een groot stuk tekst ter gelegenheid van de het 100 jarig bestaan van de Eifelverein. In een gebied dat juist vanwege het kalkgesteente bekend staat is deze rode gesteente vrij uniek. Vervolgens volgt de route het Schaafbachtal. Hier was het tijdens de wandeling (herfst) behoorlijk modderig – paden gebruikt door boeren om de koeien van stal naar weide (en terug) te laten lopen. Vervolgens gaat de route omhoog aan de andere zijde van de Stromberg. De Stromberg staat vol met prachtige beukenbossen. Vervolgens loopt de route weer rechtstreeks terug richting Waldcafé Maus.

De route is zo’n 8km lang en de hoogteverschillen worden vooral overbrugt op het moment dat het Schaafbachtal verlaten wordt om de helling van de Stromberg op te lopen.

foto vergezicht heuvels foto bos op helling Stromberg
[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 20px 20px 20px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”http://www.vakantiehuiskalkeifel.nl/wp-content/uploads/rondwandeling stromberg en Schaafbachtal.gpx” download=”no”]

 

Download het gps/.gpx bestand van de wandeling hier voor gebruik op uw gps toestel of telefoon:  wandeling Stromberg, Schaafbachtal, Waldcafé Maus (389 downloads)

Deze wandeling is gemaakt met een wandelroute planner voor de Eifel. Met deze routeplanner kunt u nog veel meer mooie wandeling plannen nabij vakantiehuis Kalkeifel.

 

Wandeling Schaafbachtal, Stromberg, Waldcafé Maus
Tags: