Mountainbikeroute Ahrdorf – Dreimühlen Wasserfall

foto Wasserfall DreimühlenHeel regelmatig rijd ik met de mountainbike (mtb) / all terrain bike (atb) een rondje van Ahrdorf richting Leudersdorf / Ahütte via de heuvel aan één kant van het dal en dan weer terug via de heuvel aan de andere kant van het dal. Recentelijk heb ik dit rondje een beetje uitgebreid door bij Ahütte nog even naar de Dreimühlen Wasserfall door te fietsen. De Dreimühlen Wasserfall is qua grootte een bescheiden waterval, maar is vooral uniek en ook mooi om te zien door de manier waarop deze onstaan is. Het kalkrijke water van de Kalkeifel heeft in de loop van de eeuwen een kalkformatie afgezet waarop mos groeit en het water stroom over deze groene klakformatie naar beneden.

Het is een fijn mtb-fietsrondje om even zo’n 1.5 uur op pad te zijn en wat hoogtemeters te maken. De mountainbikeroute Ahrdorf – Dreimühlen Wasserfall verloopt voor een beperkt deel over asfaltwegen (vooral op de 1e kwart van de route) , af ten toe over een smal wandelpaadje (vooral aan het einde) maar hoofdzakelijk over bredere bospaden of landbouwwegen die hoofdzakelijk heel goed begaanbaar zijn en soms bij regenval wat modderiger kunnen zijn. Naar schatting gaat iets meer dan de helft van de route door het bos en daarvan is zeker een heel deel een mooi loofbos. De mtb-ronde is ongeveer 22km lang.

 

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 20px 20px 20px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”http://www.vakantiehuiskalkeifel.nl/wp-content/uploads/mtb-ahrdorf-dreimuehle-wasserfall.gpx” download=”no”]

Download het gps/.gpx bestand van de mountainbike / mtb / atb-route hier voor gebruik op uw gps toestel of telefoon: mtb route Ahrdorf - Dreimühlen Wasserfall (398 downloads)

 

Enkele (kortere) varianten van dit rondje zijn te vinden op mijn gpsies.com website:

variant 1 (18,4 km)

variant 2 (19,9 km)

variant 3 (19,7 km)

let wel op, bovenstaande routes zijn soms wat jaren geleden opgenomen met mijn gps apparaat en lokaal kunnen paden verdwenen zijn of moeilijker toegankelijk zijn dan toen.

Mountainbikeroute Ahrdorf – Dreimühlen Wasserfall
Tags: