Mountainbikeroute geïmproviseerd

Afgelopen weekend had ik een mooie mountainbikeroute gepland mefoto voormalige basaltgroeve Hoffeldt een online tool die eigenlijk bedoeld is om wandelroutes te plannen: de EifelpfadFinder. Allereerst moet ik zeggen dat als je deze tool gebruikt en je niet over de aangegeven wandelroutes gaat, je niet gek moet opkijken als lokaal een “pad” totaal overgroeid is of dat een “pad” tussen twee akkers verdwenen is en dat de twee akkers gewoon op elkaar aansluiten.

De route zou 30 km zijn, maar het verliep anders. Uiteindelijk werd het een rondje van zo’n 21 km.

Het begin was mooi – de Hoffelderkopf op richting een plaats waar in vroeger jaren basalt werd gewonnen. Ook scheen nog even de zon en had ik een mooi uitzicht op de Aremberg.

foto mtb Hoffeld richting ArembergErgens tussen Hoffeld en Trierscheid werd ik tegengehouden door een paar jagers. Die dag was een drijfjacht in het gebied georganiseerd en als ik liever geen schiethagel in mijn achterwerk wilde, dan kon ik beter omdraaien. Een kleine tegenvaller. Vervolgens maar richting mijn “standaard rondje” gaan rijden op basis van wat ik wist van paden en wegen in de directe omgeving. Daardoor kwam er iets meer asfalt op mijn route dan gepland.

Op een pad ten zuiden van Üxheim waren deze herfst de struiken gesnoeid. Ik weet uit ervaring dat dit iets te vaak leidt tot een doorn in één van de banden. En ja hoor, het was nu ook weer zo ver. Na een fiets-reparatie-pauze maar snel, voor een groot gedeelte, rechtstreeks over asfalt naar Ahrdorf terug gefietst. Aan het einde toch nog even gepoogd iets wat onverharde paden mee te pakken.

foto pad helling HoffelderkopfAl met al toch niet geen heel beroerd rondje om eens “na te fietsen”. Zorg wel dat je een extra binnenband, een reparatiesetje en een pompje bij je hebt.

 

 

 

Het verloop van de route is als volgt:

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 20px 20px 20px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”http://www.vakantiehuiskalkeifel.nl/wp-content/uploads/mtb-rondje-improvisatie.gpx” download=”no”]

Het .gpx bestand van deze route is te downloaden voor op uw telefoon of gps-toestel: mountainbike rondje al improviserend (418 downloads)

 

Andere tips voor als je inspiratie zoekt voor een mountainbikeroute in de buurt van Ahrdorf zoekt:

foto routebord mtb 3 radarena.deEen ander bericht op deze website: mountainbikeroute Ahrdorf – Dreimühlen-wasserfall

De GPSies gebruikers JeroenW, EifelJeti, JMR-Biking

Radarena am Ring (wielrenroutes en mountainbikeroutes – 1 mtb-route over de Hoffelderkopf nabij Ahrdorf)

MTB routes Bad Münstereifel

VulkanBike Trailpark

 

Mountainbikeroute geïmproviseerd
Tags: