fietsen naar Blankenheim: Ahr-Radweg

foto bord ahrtal-radwegOoit lagen er in de Eifel vele spoorwegen en een aantal hiervan hebben een nieuwe bestemming gekregen: een fietspad. Aan de bovenloop van rivier de Ahr loopt het fietspad van de Ahr-Radweg ook voor een gedeelte over het tracé van een oude spoorlijn.

Vakantiehuis Kalkeifel ligt vlakbij de Ahr-Radweg. Stroomopwaarts kun je vanuit Ahrdorf kun je ongestoord 14 km over een fietspad naar Blankenheim fietsen. Stroomafwaarts loopt de fietsroute helemaal door tot de Rijn, maar dan moet de weg soms wel met vele andere weggebruikers gedeeld worden.

foto Ahr-Radweg richting BlankenheimDeze post gaat vooral over de route stroomopwaarts.

Vaak zeg ik dat de route heel geleidelijk omhoog loopt, omdat deze immers voor een deel het tracé van een voormalige spoorlijn volgt. Juist op die plaatsen waar dat tracé niet precies gevolgd wordt kan het lokaal wel even kort venijnig steil zijn.  Onderweg kun je ook zien hoe reeds in de jaren 1910-1915 van de vorige eeuw “kunstwerken” werden gebouwd om het tracé zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen. Soms is de het fietspad geasfalteerd, dan weer is deze half-verhard.  Voor een redelijk groot deel gaat het fietspad door bossen die op de hellingen van het Ahrdal groeien. De Ahr is bijna altijd in zicht.

foto BlankenheimNabij Blankenheim, bij de Forellenhof, wordt het spoorwegtracé verlaten en gaat de route relatief steil het dorp Blankheim in. Blankenheim is een oud stadje met veel vakwerkhouten huizen. Ook staat er op de heuvel een burgt dit nu in gebruik is als jeugdherberg. In Blankenheim kunt u uitrusten op één van de terassen of in één van de cafés.

Het verloop van de Ahr-Radweg tussen Ahrdorf en Blankenheim is als volgt (hoogteprofiel van Blankenheim naar Ahrdorf getoond):

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 20px 20px 20px; border: 1px solid black;” maptype=”OSM” gpx=”http://www.vakantiehuiskalkeifel.nl/wp-content/uploads/ahrtalradweg-blankenheim-ahrdorf.gpx” download=”no”]

De .gpx file van dit stuk van de Ahr-Radweg kunt u hier downloaden voor uw telefoon of gps toestel: Ahrtalradweg Ahrdorf - Blankenheim (485 downloads)

 

Meer informatie over de Ahr-Radweg is hier te vinden.

Ook op deze website staat een bericht over de Ahr-Radweg van Ahrdorf naar Fuchshofen.

 

Meer foto’s gemaakt onderweg op de Ahr-Radweg en gemaakt in Blankenheim:

foto Ahr-Radweg richting Blankenheim

foto Ahr-Radweg richting Blankenheim

foto Ahr-Radweg bij Blankenheim

foto Blankenheim

foto beeld Ahr-Radweg Blankenheim

fietsen naar Blankenheim: Ahr-Radweg
Tags:                                         

2 gedachten over “fietsen naar Blankenheim: Ahr-Radweg

Reacties zijn gesloten.