Ahr-Radweg van Ahrdorf naar Fuchshofen

foto rivier de Ahrfiets de Ahr-Radweg

Op deze website is al eerder een bericht geschreven over de Ahr-Radweg van Ahrdorf naar Blankenheim. Dit bericht gaat over het deel van de Ahr-Radweg dat van Ahrdorf naar Fuchshofen verloopt.

Vanaf Vakantiehuis Kalkeifel kun je vele mooie fietstochten maken, bijvoorbeeld over de Ahr-Radweg. De Ahr-Radweg is één van de speciaal voor tour/stads/fitness-fietsen aangelegde fietspad dat voor een groot gedeelte loopt over het voormalige tracé van de  spoorlijn Adenau – Dümpelfeld – Lissendorf – Jünkerath. Als je vanaf Ahrdorf het Ahr-dal met de fiets een stuk stroomafwaarts wilt volgen, dan is de Ahr-Radweg hier heel geschikt voor. Bijna het hele stuk fiets je parallel aan de Ahr. Soms sta je bijna met je wielen in het water, dan weer scheidt een steile helling van zo’n 10-20 meter hoogte het fietspad van de Ahr. De spoorweggeschiedenis is vaak nog goed te zien. Grote bouwwerken die de steile hellingen moeten verstevigen, of bruggen onder de spoorlijn door. De spoorlijn had tussen Ahrdorf en Musch twee spoortunnels, maar het fietspad gaat hier niet doorheen – misschien ontdekt je vanaf het fietspad de ingangen van deze tunnels.

foto Bahnbrücke FuchshofenHelaas is de Ahr-Radweg niet helemaal te fietsen over auto-vrije fietspaden en autoluwe landbouwwegen. Tussen Fuchshofen en Schuld is het voormalige spoorwegtracé niet geschikt gemaakt voor fietsen. Bij Fuchshofen kun je zien hoe de na de 2e wereldoorlog herstelde spoorbrug het Ahr-dal oversteekt, maar vanaf hier moet zo’n 6 km van de grotere doorgaande weg L73 gevolgd worden tot aan Schuld. Vanaf Schuld gaat de Ahr-Radweg weer verder over autoluwe wegen of een speciaal aangelegde fietspaden tot aan de monding van de Ahr in de Rijn.

Het bijna 13 km lange stuk van de Ahr-Radweg van Ahrdorf naar Fuchshofen verloopt als volgt:

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 20px 20px 20px; border: 1px solid black;” gpx=”http://www.vakantiehuiskalkeifel.nl/wp-content/uploads/ahr-radweg-ahrdorf-fuchshofen.gpx” download=”no”]

De .gpx file van dit stuk van de Ahr-Radweg kunt u hier downloaden voor uw telefoon of gps toestel: Ahr-Radweg van Ahrdorf naar Fuchshofen (433 downloads)

Meer informatie over de Ahr-Radweg is hier te vinden.

foto oude spoorbrug Ahrdorf

foto bord ahrtal-radweg

Ahr-Radweg van Ahrdorf naar Fuchshofen
Tags:                                                         

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *