Dauwtrappen

Soms ben ik redelijk op tijd wakker na een nacht diep slapen in het vakantiehuis in Ahrdorf en dan staat onze hond ook vaak al te trappelen om naar buiten te mogen. Dan maar een vroege ochtend wandeling, dan maar dauwtrappen. En zeker de in de winter, als je dan om 8 uur buiten gaat wandelen, staat de zon vaak nog maar net boven de heuvels. Het levert vaak toverachtige taferelen op. En ondanks dat het vakantie is, vond ik het dan elke keer weer erg de moeite waard om zo vroeg uit bed gekomen te zijn. Afgelopen weekend was het weer zo dat ik ging “dauw”trappen met de hond. Het had die nacht goed gevroren en gedurende de nacht was over het gehele landschap een soort van dun laagje rijp neergedaald. Was was wat wittig. De zon scheen al best wel fel. Alles glinsterde. Ik kon het niet nalaten om foto’s van mijn dauwtrap wandeling te maken. Zie hieronder:

koude-ochtend0

koude-ochtend1

koude-ochtend4

koude-ochtend2

koude-ochtend3

 

Dauwtrappen
Tags: