Tour de Ahrtal 2016

foto beeld Ahr-Radweg BlankenheimElk jaar wordt op één dag de hoofdweg door het dal van de Ahr van Blankenheim tot en met Dümpelfeld afgesloten voor autoverkeer en mogen fietsers, skaters, wandelaars, etc. gebruik maken van de auto-vrije weg. Er wordt een heel evenement rondom deze afsluiten georganiseerd. Het evenement heet “Tour-de-Ahrtal”. Een prachtige mogelijkheid om zonder het geluid van auto’s het Ahrdal te verkennen. Het Ahrdal is ook goed te verkennen met de Ahr-Radweg – het is dan toch bijzonder bij dit grote evenement dat je tesamen met vele andere fietsers over de grote weg rijdt en dat het geluid van auto’s en motoren zo goed als niet te horen is.

Dit jaar is “Tour de Ahrtal” op zondag 12 juni 2016. Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website van dit evenement: https://www.blankenheim.de/de/freizeit/events/tour-de-ahrtal/. In allerlei dorpen is dan ook nog iets te doen. Bijvoorbeeld in Schuld, Blankenheim, maar ook in Ahrdorf. In Ahrdorf is er soort van “braderie” voor fietsers: allerlei standjes met eten, drinken, en fiets/toerisme gerelateerde informatie.

Vanuit Vakantiehuis Kalkeifel ben je in enkele minuten in het dorp en ook op de dan afgesloten grote doorgaande weg.
Nu, eind april, is Vakantiehuis Kalkeifel nog vrij in dat weekend – een ideale gelegenheid om zonder lange aanreis op 12 juni mee te doen aan dit evenement. [een noot: eind mei 2016, het vakantiehuis is nu verhuurd in het weekend van 12 juni]

Er is een kaart beschikbaar waarop de afgesloten weg met paars ingetekend staat:

kaart Tour-de-Ahrtal

foto bord ahrtal-radwegVanuit Dümpelfeld kan bijvoorbeeld nog de Ahr-Radweg gevolgd worden tot aan Ahrbrück. Daar is de weg naar Lind afgesloten. Dit is een relatief steile weg omhoog en er is dan meestal ook “tijd waarneming” op dit traject – misschien leuk voor de sportieve fietsers om te kijken hoe snel ze een helling op kunnen fietsen.

Tour de Ahrtal 2016
Tags:                             

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *