Nieuw netwerk mountainbikeroutes Eifel

foto mtb Hoffeld richting ArembergEifel-Times

Pas geleden toen we in de “Pfeffermühle”  in Uedelhoven gegeten hadden daar uitgave 2016 van de “Eifel-Times”. We kenden de “Eifel-Times”  nog niet en het blijkt een krantje vol met nuttige en interessante tips voor activiteiten in de Eifel. Het krantje is in vier talen, waaronder Nederlands. We hebben het krantje ook in de informatiemap van vakantiehuis Kalkeifel gestopt. Trouwens, we willen hotel/café/restaurant de “Pfeffermühle” ook van harte aanbevelen. In de “Pfeffermühle” kan heerlijk gegeten worden tegen een gunstige prijs.

Nieuw netwerk mountainbikeroutes

In de “Eifel-Times” vond ik ook een artikel over een nieuw netwerk mountainbikeroutes. De website gaat vooral over “Kreis Euskirchen” en “Kreis Düren” en de dus zijn de routes hoofdzakelijk in het noordelijke deel van de Eifel. Er zijn ook drie routes in de gemeente Blankenheim!

De dichtstbijzijnde route passeert vakantiehuis Kalkeifel / Ahrdorf op slechts 4 km afstand bij Neuhof/Ahrhütte – je kunt dan over het autovrije fietspad van de Ahr-Radweg hierheen fietsen. Zie: Freifahrt-Eifel: mtbroutes in Kreis Euskirchen.

Ik moet de routes nog eens gaan fietsen. Ik zie al op de website dat enkele routes in de gemeente Blankenheim relatief eenvoudig zijn, en sommige wat moeilijker – deze lijken dan vooral wat moeilijker doordat er meer hoogteverschillen in zitten en de afstand wat langer is. De drie routes in de gemeente Blankenheim kunnen ook heel goed aan elkaar gekoppeld worden. Ik weet nog niet of er ook bewegwijzering is aangebracht – op basis van de website heb ik de indruk van niet. Gelukkig kunnen de routes ook gedownload worden vanaf deze website in de vorm van een .gpx-bestand dat je dan weer op je telefoon of gps-apparaat kunt zetten om daarmee de route te kunnen volgen.

Een nieuwsbericht over de opening van het nieuwe routenetwerk.

De routes van Freifahrt-Eifel lijken gemarkeerd te zijn met bordjes: 

 

foto routebord mtb 3Andere mountainbike netwerken

Andere netwerken met mountainbike routes in de Eifel zijn te vinden via:

Nieuw netwerk mountainbikeroutes Eifel
Tags: