Herfstkleuren in Ahrdorf

Herfstkleuren

Het is weer herfst en dan ondergaat de Eifel een hele gedaantewisseling – de herfstkleuren worden weer zichtbaar in de natuur. Vooral als de grote beukenbossen van kleur veranderen kunnen sommige heuvels bedekt zijn met een tapijt aan kleurscharkeringen. Dit jaar lijkt de herfst wat later ingetreden en waren zo rond 22-23 oktober de beukenbomen nog veelal groen.

ochtendnevel-oct-2016
Het dal van Ahbach in de vroege ochtend

’s Ochtends bij een wandeling met de hond ben ik vaak het meest verbaasd over hoe de wolken nog in de dalen hangen en de heuvels daar doorheen prikken.

’s Middags tijdens een wandeling met de hond heb ik nog wat foto’s gemaakt van wat struiken die wel flink van kleur aan het veranderen waren. Ook waren er redelijk wat struiken langs de wegen en paden tussen de grasvelden waar felrode bessen aan zaten. Een prachtig gezicht. Ik heb een paar foto’s gemaakt om ook aan de bezoekers van deze website de herfstkleuren uit Ahrdorf en omgeving te laten zien:

herstkleuren1-oct-2016

herfstkleuren4-weg-park-oct-2016

 

 

 

 

 

 

herfstkleuren2-oct-2016

herfstkleuren3-oct-2016

 

 

 

 

 

 

Helaas is de herfst alweer bijna voorbij en voor we het weten liggen de blaadjes in deze herfstkleuren op de grond. De winter treedt in en dan kan het weer koud, grijs en grauw worden in de Eifel. Wandelen is dan nog steeds mooi. Doordat de bomen hun bladeren verloren hebben kun je vaak een stuk verder kijken als je door het bos loopt. Na een wandeling is het heerlijk vertoeven bij de houtkachel in het vakantiehuis.

 

 

 

Herfstkleuren in Ahrdorf
Tags: