Wildparken in de Eifel

Windparken in alle windrichtingen

Vanuit Ahrdorf, vanaf vakantiehuis Kalkeifel, kun je in bijna alle windrichtingen een kilometer of 20 tot 40 rijden en dan sta je bijna voor de deur van een wildpark of een soort van dierentuin. In de natuur van de Eifel leven andere dieren dan op het Nederlandse platteland. De meeste van deze wildparken willen juist de inheemse en andere Europese wilde dieren laten zien. Enkele van deze wildparken zijn meer een soort van dierentuin.

Omdat er vaak dieren te zien zijn die we niet in Nederland vinden, en vaak ook niet in de Nederlandse dierentuin vinden, zijn deze parken ook zeker het bezoeken waard voor volwassenen. Hebt u ooit een wolvenkolonie gezien? Of een vlieg-demonstratie met reusachtige roofvogels? Natuurlijk is het ook een uitje dat uitstekend met kinderen gemaakt kan worden – vaak zijn er extra voorzieningen voor kinderen zoals speeltuinen.

Adler- und Wolfspark Kasselburg
foto wolven
Wolf, (c) Urville Djasim, CC BY-ND 2.0 license, no changes made

Persoonlijk vind ik dit één van de meest bijzondere wildparken in de Eifel. De nadruk ligt op wolven en roofvogels. het park ligt in een prachtige omgeving. Dat wat over is van een oude burcht is geïntegreerd in het park. Meer informatie is te vinden via de website van dit wildpark. Het is aan te raden vantevoren te kijken hoe laat de vogelshows en het voeren van de wolven zijn gepland want door dit bij te wonen wordt het bezoek aan het park extra interessant.

Het park ligt dicht bij Pelm, nabij Gerolstein en daardoor dus uitstekend te combineren met een bezoekje aan Gerolstein.

Roofvogelstation Hellenthal

Nabij Hellenthal, vlakbij het stuwmeer van Hellenthal, ligt een roofvogelstation met daarbij ook een gebiedje met klein wild (bijvoorbeeld reeën). Dit roofvogelstation is te bezoeken en dagelijks zijn er vliegdemonstraties. Kijk voor meer informatie op hun website.

U kunt een bezoek aan dit park goed combineren met een wandeling op de beboste hellingen van het stuwmeer van Hellenthal.

Hochwildpark Rheinland

Nabij Kommern (gemeente Mechernich) is dit wildpark dat vooral inheemse Europese wilde dieren heeft. Er zijn wandelroutes door het park. Ook is er een speelplaats, kun je er een barbeque plaats reserveren, en is er een horeca gelegenheid. Kijk voor meer informatie op de website van dit park.

Aan de andere kant van Kommern is er een openluchtmuseum (Freilicht Museum) met oude huisjes en gebouwen uit de Rheinland regio. Mooi te combineren met een bezoek aan het Hochwildpark Rheinland.

Wild und Erlebnispark Daun

In het wildpark Daun zijn veel Europese wilde dieren te zien. Zij zitten niet in hokjes, maar lopen vrij rond op grote stukken grond waar je met de auto doorheen kunt rijden. Er is een 8km lange autoroute door dit park heen. Op verschillende plaatsen kun je stoppen en op een tribune een gebiedje van het park overzien. Centraal in het park liggen voorzieningen zoals een kinderspeelplaats en een tentoonstellingsruimte die laat zien hoe gecompliceerd het leven van de verschillende bosbewoners is. Meer informatie is te vinden op deze website.

Vlakbij Daun liggen ook een drietal erg mooi gelegen vulkaanmeren. Daarom is het bezoek aan dit wildpark goed te combineren met een bezoek aan deze vulkaanmeren.

Wildparken in de Eifel
Tags:                                 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *