Tips – bijzondere plaatsen

Blankenheim

foto Blankenheim

Blankenheim is een historisch dorpje aan de voet van een middeleeuwse burcht. Je kunt naar de burcht wandelen, je kunt er naar de bron van de rivier de Ahr, je kunt er gaan kijken naar de plattegrond van een Romeinse villa, en je kunt de oude stadspoorten en vele vakwerkhuizen bewonderen, etc. Bij mooi weer is het ook aan te raden een ijsje te eten bij de ijssalon midden in het centrum van Blankenheim. Ook starten in Blankenheim vele wandelingen (van bijvoorbeeld de Eifelverein) en komen enkele lange afstandswandelwegen van de Eifelverein door het dorp. In de omgeving is ook een bijzonder middeleeuws fenomeen gevonden, een waterleiding voor de middeleeuwse burcht (Tiergartentunnel). Er is een wandeling uitgezet die vernoemd is naar de waterleiding en langs mooie en interessante punten op de hoogvlakte boven Blankenheim gaat (http://www.tiergartentunnel.de/wanderkarte.html)

Hillesheim

Indien je Hillesheim gaat bezoeken, dan is het vooral de moeite waard om eens op zoek te gaan naar de middeleeuwse stadsmuur. Ten zuiden westen van het oude centrum (Burgstrasse) staat nog een heel mooi gerestaureerd stuk overeind. Je kunt ook een stukje over de stadsmuur wandelen.

Bad Münstereifel

Bad Münstereifel is een historisch stadje waar de rivier de Erft doorheen stroomt. Langs deze rivier zijn mooie straatjes met vele vakwerkhuizen. Ook torent een burcht boven dit dorpje uit en moet het oude centrum via stadspoorten betreden worden. In de loopt van de afgelopen jaren zijn vele panden in Bad Münstereifel, zonder echter het historische karakter van de panden aan te tasten, omgebouwd tot winkels van het zogenaamde “City Outlet Center” (http://www.cityoutletbadmuenstereifel.com/). Met andere woorden, het centrum van dit plaatsje is nu een soort van outlet center geworden. Er zijn ook aangename terrasjes, cafeetjes en restaurantjes te vinden.

Tips – bijzondere plaatsen
Tags: