Tips – rondrit met auto of motor

De Eifel heeft een goede wegeninfrastructuur en daardoor kun je uitstekend met de motor of auto rondritten maken door het vaak bijzondere landschap. Er zijn een aantal grote B wegen die geschikt zijn om op heel comfortabele wijze redelijke afstanden af te leggen. Daarnaast zijn er vele L en kleine K wegen die heel geschikt zijn om de kleine dorpjes en stille landschappen te verkennen.

De Duitse ADAC heeft bijvoorbeeld een kaart uitgebracht waarop een soort van route over L en K wegen is uitgezet. In de nabijheid van Ahrdorf zijn inderdaad een aantal mooie wegen geselecteerd. Deze kaart is online te vinden op: (https://www.adac.de/-/media/pdf/ruf/motorrad/tk_10_eifel_luxemburg_01_2019_210807.pdf).

Een aantal andere mooie rondritten van vaak meer van 200 km zijn te vinden op: https://www.eifelinfo.nl/motorrijden-de-eifel/

Nürburgring

De Nürburgring is een befaamd racecircuit op slechts 15 km afstand van vakantiehuis Kalkeifel. De Nürburgring heeft een F1 circuit en heeft ook de zogenaamde “Nordschleife”, een race-circuit van ongeveer 20 km met veel hoogteverschil. Vele dagen per jaar kan met eigen auto of motor het rondje van de Nordschleife op hoge snelheid gereden worden. (http://www.nuerburgring.de/)

Tips – rondrit met auto of motor
Tags: