Tips – wandelen

Op deze website worden zo nu en dan tips voor wandelingen gepubliceerd die aanbevolen zijn. Zie http://www.vakantiehuiskalkeifel.nl/category/activiteiten/wandelen/

Vanuit Vakantiehuis Kalkeifel kun je te voet in allerlei richtingen op pad. Je kunt bijvoorbeeld het gebied tussen Ahrdorf – Uedelhoven – Üxheim gaan verkennen. Dit gebied wordt vooral gekenmerkt door veel open velden met landbouwwegen en paden. Het is een heel rustig gebied en biedt vele vergezichten.

In het bijzonder is de website van de “Eifel Verein” aan te bevelen. Hier zijn vele wandelingen in de gehele Eifel te vinden.

Ook is er een bijzondere wandelrouteplanner voor de Eifel te vinden op internet https://regio.outdooractive.com/oar-eifelverein/de/tourenplaner/

De nabije omgeving van vakantiehuis Kalkeifel verkennen

Je kunt een kleine ronde van 2 km maken over een wandelpad dat over de helling loopt van de heuvel waar vakantiehuis Kalkeifel op gebouwd is. Het pad begint op het punt waar de verharde weg het bos (richting het vakantiehuis) in gaat. Je kunt tijdens de wandeling een beetje het dal van de Ahr in kijken en je kunt aan de andere zijde “Bahnhof Ahrdorf” zien en mooi het dal van de Ahbach in kijken.

Een gps-bestand van de wandeling is te vinden op:

http://www.vakantiehuiskalkeifel.nl/2016/01/01/korte-rondwandeling-over-de-heuvel-met-vakantiehuis-kalkeifel/

Wandelen nabij Alendorf

Alendorf ligt aan het einde van het Lampertstal. Een natuurgebied dat reeds in de jaren 50 van de vorige eeuw beschermd is. Alendorf is omringd door een uniek cultuur/natuur-landschap dat bestaat uit vele hellingen met daarop jeneverbesstruiken. Ook kun je vanuit Alendorf naar het topje van de heuvel Kalvarienberg lopen door het volgen van een kruisweg. Vanaf de Kalvarienberg heb je een mooi uitzicht over de omgeving van Alendorf.

Een gps-bestand van een wandeling van 7.5 km over de hellingen bij Alendorf is te vinden op:

http://www.vakantiehuiskalkeifel.nl/2015/10/24/wandeling-alendorf-dorp-tussen-hellingen-met-jeneverbesstruiken/

Wandelen nabij de Stromberg en Waldcafé Maus

Waldcafé Maus ligt aan een smal weggetje tussen Nonnenbach en Ripsdorf. Bij Waldcafé Maus kun je ver over de omgeving kijken. Het is een verstilde omgeving met soms uitgebreide weilanden en akkers en dan weer uitgestrekte bossen met soms vooral dennenbomen en dan weer veel loofbomen. De Stromberg ligt in de nabijheid van Waldcafé Maus en heeft vooral beukenbossen op zijn hellingen. Al met al een prachtig gebied om een wandeling te maken en om daarna bij Waldcafé Maus uit te rusten onder het genot van een drankje.

Een gps-bestand van een wandeling van 8 km vanaf het Waldcafé is te vinden op:

http://www.vakantiehuiskalkeifel.nl/2015/10/25/wandeling-schaafbachtal-stromberg-waldcafe-maus/

Een wandeling naar de “waterval”

Aan de beek de Ahbach, in een gebied tussen Ahütte en Nohn ligt een “waterval”, namelijk “Wasserfall Dreimühlen”. Het hoogteverschil dat het water hier overbrugt is niet veel, maar de waterval is vooral bijzonder vanwege zijn vorm. In de loop van vele jaren is er door het kalkwater een kalkformatie ontstaan die weer voor een groot gedeelte bedekt is met mos. Het ziet er in ieder geval uniek uit. Je kunt de waterval met de fiets bereiken (zie hierna bij “Kalkeifel-Radweg”) of te voet. Vanuit Ahütte kun je de Kalkeifel-Radweg zo’n 1.5 km volgen.

Je kunt ook met een bescheiden rondwandeling van 3km er naartoe lopen. Een mooie wandeling voor elk jaargetijde. Onderweg is ook een horeca gelegenheid in de Nohner Mühle.

Een gps-bestand vanaf een parkeerplaats aan de L68 tussen Nohn en Niederehe is te vinden op:

http://www.vakantiehuiskalkeifel.nl/2017/12/11/een-waterval-in-de-eifel/

Geocaching

Geocaching is het moderne schatzoeken. Mensen verstoppen een doosje op een plek die vaak het bezoeken waard is. Vervolgens kun je met een gps-apparaat het doosje zoeken en je naam achterlaten in een boekje dat in het doosje verstopt zit. Soms moet je een puzzel oplossen om de gps-coördinaat van het doosje te verkrijgen – van gemakkelijkere geocaches kun je de coördinaat op de geocaching website (https://www.geocaching.com/play) verkrijgen. Het is vaak een mooie manier om plaatsen te bezoeken die je anders niet zou bezoeken en bovendien heb je een extra doel: de geocache vinden.

Tips – wandelen
Tags: