Veranderingen aan vakantiehuis Kalkeifel

foto vakantiehuis Kalkeifel in de winter

Er zijn weer allerlei zaken gerenoveerd aan vakantiehuis Kalkeifel. We kunnen er helaas nog geen foto’s van laten zien hier, want met het winterse weer hebben we nog geen mooie foto’s kunnen maken. De foto’s volgens nog. Update: ondertussen zijn er wel enkele nieuwe foto’s beschikbaar.

In de herfst hebben we een paar zaken in de badkamer vervangen. Er is een nieuwe wastafel met onderkast en een nieuwe spiegel.

Begin december heeft de firma Mörsch uit Kerpen prachtig werk geleverd door alle kozijnen te vervangen door nieuwe kozijnen met dubbel glas. We hebben met kerst kunnen testen wat je ervan merkt in het vakantiehuis. Met kerst waren er een paar flink koude nachten. En het huis bleef langer en aangenamer warm. Heerlijk. Ook is het een stuk stiller binnen. We hebben nog steeds de houtkachel kunnen stoken, maar gewoon wat minder intensief.

Later in december is het dak vervangen. Het was al wat jaren aan een flinke renovatie toe. De golfplaten zijn vervangen door sandwich platen van twee lagen metaal met een laag isolatie daartussen. Deel van het werk was ook het vervangen van de dakgoten en het aanbrengen van regenwaterafvoer. Vanaf de straat ziet de dakrand er mooi uit, maar eigenlijk kun je niet veel zien van de vele vierkante meters antraciet grijs dakoppervlak. De firma Eifeler Dachprofis hebben mooi werk geleverd.

Na deze structurele renovaties kan vakantiehuis Kalkeifel weer vele jaren weer een wind weerstaan en dat alles met een prettig binnenklimaat in het huis.

foto voorzijde vakantie Kalkeifel van voor de recente renovaties.
Zo ziet vakantiehuis Kalkeifel eruit voor de renovatie. Nieuwe foto’s volgen nog.

Veranderingen aan vakantiehuis Kalkeifel
Tags: