Op de fiets in februari – Ahr-Radweg

Eind februari waren we weer in vakantiehuis Kalkeifel. Een weekendje om lekker wat buiten te zijn, om binnen een boek te lezen bij de houtkachel, en ook om de voorraad kachelhout aan te vullen voor het komende huurseizoen. Het was bijzonder goed weer. Op zaterdag heb ik een mooie ronde op de mountainbike gereden over brede bospaden door allerlei beekdalen en over kleine weggetjes. Op zondag nam ik de Ahr-Radweg naar Blankenheim om even rustig te fietsen (alhoewel, dat viel tegen). Op deze trip heb ik ook de tijd genomen om wat foto’s te maken bij dit erg mooie weer.

De Ahr-Radweg volgt voor een groot gedeelte het voormalige spoortraject van Blankenheim naar Ahrdorf. Maar af en toe verlaat het de oude spoorweg. Het mooie is wel dat je hier dan vaak weer met de mountainbike toch het oude tracé kunt volgen.

In Blankenheim waren de carnaval-vooraf feesten al gaande. Verklede figuren liepen het dorpshuis in en uit. Maar verder was het stil in het dorp. Nog weinig toeristen.

Op de fiets in februari – Ahr-Radweg
Tags: